Notice: Η register_sidebar κλήθηκε εσφαλμένα. Δεν ορίστηκε id στα στοιχεία πίνακα για "Πλευρική στήλη 1" της πλευρικής στήλης. Προκαθορίζονται στο "sidebar-1". Χειροκίνητα καθορίστε το id σε "sidebar-1" για σίγαση της ειδοποίησης και κρατήστε το υπάρχων περιεχόμενη της πλευρικής στήλης. Παρακαλώ δείτε τη σελίδα Debugging in WordPress για περισσότερες πληροφορίες. (Το μήνυμα αυτό προστέθηκε στην έκδ. 4.2.0.) in /unitswww2/unitswww23/las/kpe-ierap/kpeierap/public_html/wp-includes/functions.php on line 5174

Deprecated: Το add_custom_background είναι παρωχημένο από την έκδοση 3.4.0 και μετά! Χρησιμoποιήστε το add_theme_support( 'custom-background', $args ) αντ' αυτού. in /unitswww2/unitswww23/las/kpe-ierap/kpeierap/public_html/wp-includes/functions.php on line 4720

Notice: Undefined index: private in /unitswww2/unitswww23/las/kpe-ierap/kpeierap/public_html/wp-content/plugins/wp-database/wp-database.php on line 183

Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /unitswww2/unitswww23/las/kpe-ierap/kpeierap/public_html/wp-content/plugins/wp-database/wp-database.php on line 96
1ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ | ΚΠΕ Ιεράπετρας – Νεάπολης



















1ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Σητείας, σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Ανωγείων, Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, Βάμου, Ιεράπετρας-Νεάπολης και το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (2ο ΕΚΦΕ) Ηρακλείου, διοργανώνουν το 1ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τους Γεωτόπους και την Αειφορία με τίτλο: «Γεωδιαδρομές στα χνάρια του Δεινοθήριου της Σητείας!», από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου έως την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, στο Καρύδι Σητείας και στην ευρύτερη περιοχή Ubuntu vi. (Να σημειωθεί ότι το θερινό σχολείο δεν πραγματοποιήθηκε πέρυσι λόγω πανδημίας).
Το Θερινό Σχολείο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Εθνικών Θεματικών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από τη γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες» που συντονίζει το ΚΠΕ Ανωγείων και «Τουρισμός και Περιβάλλον» που συντονίζει το ΚΠΕ Αρχανών-Ρούβα-Γουβών 육각형 퍼즐 다운로드.
Απευθύνεται σε τριάντα (30) εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας όλης της χώρας 파워디렉터 인트로 소스 다운로드.
Στόχος του Θερινού Σχολείου είναι η γνωριμία και η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων με το φυσικό περιβάλλον του Γεωπάρκου Σητείας, καθώς και με τα αρχαιολογικά και πολιτισμικά στοιχεία του και την αειφορική του διαχείριση Download the bartender program. Επίσης, οι συμμετέχοντες, με εκπαιδευτικές βιωματικές δραστηριότητες, θα προσεγγίσουν τη γεωποικιλότητα και τη βιοποικιλότητα του Γεωπάρκου upper degree mp3. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δράσεις εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρονται στην περιοχή.
Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες από τις δράσεις που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου:
-Εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια από τους επιστημονικούς συνεργάτες και φορείς του Γεωπάρκου Σητείας.
-Γνωριμία με την παράδοση και τον τοπικό πολιτισμό μέσα από εργαστήρια οινογνωσίας, γευσιγνωσίας λαδιού κ.ά.
-Γεωδιαδρομές και πεζοπορίες σε Γεωτόπους και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ιστορικού ενδιαφέροντος
-Επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
-Σπηλαιοκατάβαση, αστροπαρατήρηση κ.ά.

Η διαμονή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί σε σκηνές στον υπαίθριο περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Ενημέρωσης του Γεωπάρκου στο Καρύδι (εναλλακτικά υπάρχει δυνατότητα διαμονής μικρού αριθμού συμμετεχόντων σε ξενώνες της περιοχής με ατομικά έξοδα, βλ. οδηγίες στο τέλος του εγγράφου).
Η σίτιση θα γίνεται στο Κέντρο Ενημέρωσης στο Καρύδι με catering σε ατομικές μερίδες τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανονισμούς.
Το κόστος συμμετοχής είναι 50€ για όλες τις ημέρες και περιλαμβάνει τα λειτουργικά έξοδα, καθώς και τη σίτιση με catering. Συγκεκριμένα η σίτιση περιλαμβάνει τα εξής: Τρία πρωινά, τρία πλήρη βραδινά γεύματα (Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη), ένα δεκατιανό για τη διαδρομή της Τρίτης (βλ. πρόγραμμα στο τέλος του εγγράφου), καφές και σνακ για όλες τις μέρες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα σίτισης και σε εστιατόρια της περιοχής με δικά τους έξοδα.
Η μετακίνηση επιβαρύνει τους συμμετέχοντες.
Θα τηρηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλά για την πανδημία, που ισχύουν για ανάλογες εκδηλώσεις.
Η επιλογή θα γίνει κατά προτεραιότητα από τους εκπ/κούς που είναι εγγεγραμμένοι στα Εθνικά δίκτυα του ΚΠΕ Ανωγείων και του ΚΠΕ Αρχανών-Ρούβα-Γουβών.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους μέχρι την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 στον παρακάτω σύνδεσμο (η αίτηση είναι ατομική, χωρίς συνοδούς και παιδιά):

https://forms.gle/gsS1VsyrdTB8z4B86

Το Θερινό Σχολείο θα υλοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του θερινού σχολείου θα υπάρχει υποστήριξη πρώτων βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό, την Ε.Δ.Ε.Α.Κ. και τους Συνοδούς Βουνού Σητείας.

Ολόκληρη η προκήρυξη, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα με τις σχετικές οδηγίες βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο: http://kpe-ierap.las.sch.gr/wp-content/uploads/2021/06/ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ_ΘΕΡΙΝΟΥ_ΣΧΟΛΕΙΟΥ_ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ_ΣΗΤΕΙΑΣ_2021.pdf

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.