«Διατροφή, περιβάλλον & υγεία. ( Υπό ίδρυση Περιφερειακό Θεματικό δίκτυο )

«Διατροφή, περιβάλλον & υγεία. ( Υπό ίδρυση Περιφερειακό Θεματικό δίκτυο )

Η Π.Ο του ΚΠΕ Ιεράπετρας – Νεάπολης, σύμφωνα με τα όσο προβλέπει η Υ.Α. 66272/Γ2/4-7-2006 περί Θεματικών  Δικτύων  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όπως αυτή τροποποιήθηκε με την αριθμ. 127856/Γ7/29-11-2006  Υ. Α., προτίθεται να ιδρύσει  και να λειτουργήσει Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο εκπαίδευσης για την αειφορία με τίτλο: «Διατροφή, περιβάλλον & υγεία ».

Σκοπιμότητα Ίδρυσης του Τοπικού Θεματικού  Δικτύου:

Οι διατροφικές συνήθειες των τελευταίων χρόνων έχουν επιβαρύνει πολύ και τον πλανήτη μας. Η υπερκατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων με τις εκτάσεις και το νερό που απαιτούνται, η απαξίωση των τοπικών προϊόντων και η μεταφορά της τροφής από την άλλη γωνιά του πλανήτη, η εναπόθεση των υπολειμμάτων τροφής στο έδαφος κ. α. έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα που απειλεί, ίσως περισσότερο από κάθε τι άλλο το περιβάλλον της γης.

Ο Ιπποκράτης έλεγε «Φάρμακο ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας». Ο ίδιος πίστευε πως η διατροφή διαδραματίζει τον σημαντικότερο ρόλο για την σωματική και ψυχική υγεία. Σήμερα, μέσα από τα νεότερα  ερευνητικά και επιστημονικά δεδομένα γνωρίζουμε ότι η ισορροπημένη διατροφή όπως είναι και η Κρητική διατροφή είναι ένας ασφαλής δρόμος όχι μόνο για να προλάβουμε την εμφάνιση σύγχρονων σοβαρών ασθενειών (πχ. καρδιαγγειακά προβλήματα), να διατηρήσουμε μια καλή ποιότητα ζωής αλλά και να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διατροφής μας.

Ολόκληρη την προκήρυξη του υπό ίδρυση δικτύου καθώς και την αίτηση συμμετοχής εκπαιδευτικών μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ: ΠΡΟΚHΡYΞΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 29.9.17 – προς εκπαιδευτικούς