Notice: Η register_sidebar κλήθηκε εσφαλμένα. Δεν ορίστηκε id στα στοιχεία πίνακα για "Πλευρική στήλη 1" της πλευρικής στήλης. Προκαθορίζονται στο "sidebar-1". Χειροκίνητα καθορίστε το id σε "sidebar-1" για σίγαση της ειδοποίησης και κρατήστε το υπάρχων περιεχόμενη της πλευρικής στήλης. Παρακαλώ δείτε τη σελίδα Debugging in WordPress για περισσότερες πληροφορίες. (Το μήνυμα αυτό προστέθηκε στην έκδ. 4.2.0.) in /unitswww2/unitswww23/las/kpe-ierap/kpeierap/public_html/wp-includes/functions.php on line 4161 Notice: Το add_custom_background είναι παρωχημένο από την έκδοση 3.4.0 και μετά! Χρησιμoποιήστε το add_theme_support( 'custom-background', $args ). in /unitswww2/unitswww23/las/kpe-ierap/kpeierap/public_html/wp-includes/functions.php on line 3853 «Δράσεις ευαισθητοποίησης στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ? 5 Ιουνίου 2013» | ΚΠΕ Ιεράπετρας – Νεάπολης

«Δράσεις ευαισθητοποίησης στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ? 5 Ιουνίου 2013»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης, στα πλαίσια των Δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος με τίτλο «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», που αφορά τα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους, διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ενηλίκων και μαθητών στις 05 Ιουνίου 2013, στην Ιεράπετρα.

Τίτλος της δράσης:

«Δράσεις ευαισθητοποίησης στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος – 5 Ιουνίου 2013»

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Με την υπερθέρμανση του πλανήτη που οδηγεί στη μεταβολή του κλίματος , τη λειψυδρία, τη ρύπανση των υδάτων, την ατμοσφαιρική ρύπανση, την τρύπα του όζοντος, την καταστροφή των δασών και πολλά άλλα ακόμη αποτελούν μια εφιαλτική πραγματικότητα. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελεί πλέον ένα στόχο λίγων, αλλά υπαρξιακό θέμα για τον πλανήτη, όταν μάλιστα, κανένας πλέον δεν αμφισβητεί ότι τα μεγάλα περιβαλλοντικά και κλιματολογικά προβλήματα είναι αποτέλεσμα του ανθρώπινου παράγοντα.

Στα πλαίσια αυτά το ΚΠΕ Ιεράπετρας – Νεάπολης θα υλοποιήσει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών, εκπαιδευτικών και μαθητών, στις 05 Ιουνίου 2013, στο χώρο της πλατείας κάτω από το Δημαρχείο. Η εκδήλωση είναι ανοικτή, αλλά τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή ΜΟΝΟ στο έντυπο που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://docs.google.com/forms/d/10vgq5D40R3Pb1gHTJvBXJ2zc3R3qdq6e9h8QHxk7naY/viewform

 

Προσοχή: Δεν θα ληφθούν υπόψη αιτήσεις που θα σταλούν εντύπως ή με φαξ.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν.

Συνημμένο το πρόγραμμα της δράσης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Διοργανωτής:

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ- ΝΕΑΠΟΛΗΣ

 

ΘΕΜΑ:

«Δράσεις ευαισθητοποίησης στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος – 5 Ιουνίου 2013»

 

 

09:00-13:00

 

Θέση 1:

Ηλιακός Φούρνος, μαγειρεύουμε χωρίς εκπομπές CO2. Θα μαγειρέψουμε φαγητά που θα γευθούν οι συμμετέχοντες.  Επίδειξη για το πώς λειτουργεί και ποια είναι η φιλοσοφία του.

 

Ηλιακός ποδηλάτης. Τα Φ/Β στοιχεία παράγουν ηλεκτρική ενέργεια η οποία μετατρέπεται σε μηχανική ενέργεια, κάνοντας τον ποδηλάτη να ποδηλατεί όσο υπάρχει ηλιοφάνεια. Επίδειξη για το πώς λειτουργεί, ποια είναι η φιλοσοφία του, εργαστηριακές ασκήσεις.

 

Θέση 2:

Εργαστηριακές ασκήσεις με Φ/Β: Με την βοήθεια εργαστηριακού υλικού που διαθέτει το ΚΠΕ οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τα φωτοβολταϊκά στοιχεία, από τι υλικά  είναι κατασκευασμένα, πως λειτουργούν, τι είναι το ηλιακό κύτταρο, πόση ενέργεια παράγει ένα Φ/Β κύτταρο, πόσα watt, σε τι volt, τι γίνεται όταν υπάρχει συννεφιά;

 

Συζήτηση προβληματισμού: Στη συνέχεια θα ακολουθεί συζήτηση για τα Φ/Β που τοποθετούνται στις στέγες, για τα Φ/Β πάρκα και τις Ανεμογεννήτριες που εγκαθίστανται στην ύπαιθρο και θα προβληματιστούν στο ερώτημα: ΑΠΕ για τον τόπο ή τόπο για τις ΑΠΕ;

 

Θέση 3:

Διάβασμα παραμυθιού – Δραματοποίηση: Θα διαβαστεί το παραμύθι, έκδοσης του ΚΠΕ Ιεράπετρας «Η Ηλιάνα και η φίλη της η Ηλιαχτίδα» και θα γίνει δραματοποίησή του.

 

Θέση 4:

Παιχνίδια για την εξοικονόμηση ενέργειας: Θα παίξουμε τρία παιχνίδια.  Α) Δεν σπαταλούμε ενέργεια, προσπαθούμε όλοι μαζί συνεργαζόμενοι μεταξύ μας να μη χάσουμε ούτε «σταγόνα» ηλεκτρικής ενέργειας που θα σπαταληθεί άσκοπα. Β) Ανεμογεννήτριες εναντίων εργοστασίων που λειτουργούν με λιθάνθρακα και πετρέλαιο και παράγουν CO2. Γ) Το παιχνίδι του ΑΛΟΥΧΑΠΛΑ (παιχνίδι σχετικό με την ανακύκλωση, ΑΛΟΥμίνιο – ΧΑρτί – ΠΛΑστικό).

 

Ποδηλατάδα και αγώνες δεξιοτεχνίας: Μαθαίνουμε να κινούμαστε οικολογικά (χρησιμοποίηση των 45 ποδηλάτων του ΚΠΕ).

Κατβάστε την προκύρηξη και το πρόγραμμα από εδώ pagosmia hmera periballontos KPE Ier_ ar.prot_70 _17.05.2013

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.