Ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή των τοπικών κοινωνιών, για τη δημιουργία του Βοτανικού Πάρκου στο δασάκι του Απηγανιά Κουτσουρά»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης- Λασιθίου και το ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, διοργανώνουν, ενημερωτική ημερίδα για πολίτες από όλη την Κρήτη, στην περιοχή του δάσους του Απηγανιά- Κουτσουρά, στις 03 Νοεμβρίου 2013, με θέμα «Η συμβολή των τοπικών κοινωνιών, για τη δημιουργία του Βοτανικού Πάρκου στο δασάκι του Απηγανιά Κουτσουρά».
Το δασάκι του Απηγανιά – Κουτσουρά, έκτασης 5.000 στρεμμάτων, είναι ένα εκπληκτικής ομορφιάς βιότοπος, τον οποίο το ΚΠΕ Ιεράπετρας – Νεάπολης, έχει επιλέξει ως πεδίο δραστηριοτήτων για τα σχολικά του προγράμματα αειφόρου εκπαίδευσης, ενώ χιλιάδες επισκέπτες ντόπιοι και αλλοδαποί το επισκέπτονται για μελέτη, παρατήρηση, αναψυχή και διοργάνωση διαφόρων πολιτιστικών και οικολογικών εκδηλώσεων. Με την ημερίδα, που θα διοργανωθεί, σε συνεργασία, του ΚΠΕ Λασιθίου και του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, θα ενημερωθούν οι πολίτες για την οικολογική αξία της περιοχής και για το τι μπορεί ακόμη να γίνει, ώστε να δημιουργηθεί θεματικό βοτανικό πάρκο, επισκέψιμο από σχολεία και πολίτες όλης της Κρήτης, αλλά και πεδίο επισκέψεων θεματικού τουρισμού. Στόχος είναι να μπορέσουν οι πολίτες να αξιοποιήσουν το φυσικό περιβάλλον για εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς λόγους, ώστε να το διαχειριστούν αειφορικά. Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν ενεργά όλοι οι φορείς της περιοχής (Δ/νση Δασών Λασιθίου, δήμοι περιοχής, ξενοδόχοι, πολιτιστικοί σύλλογοι, πρόσκοποι κλπ).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΔΑΣΑΚΙ ΑΠΗΓΑΝΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Διοργανωτές:
ΓΕΩΤΕΕ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ- ΝΕΑΠΟΛΗΣ

«Η συμβολή των τοπικών κοινωνιών, για τη δημιουργία του Βοτανικού Πάρκου στο δασάκι του Απηγανιά Κουτσουρά»
ΚΥΡΙΑΚΗ 03/11/2013

Χώρος: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Λυκείου-Γυμνασίου Κουτσουρά

09:30 – 10:00 Έναρξη- εγγραφές- Χαιρετισμοί επισήμων

10:00 – 10:30 Παρουσίαση του προγράμματος αειφόρου εκπαίδευσης του ΚΠΕ Λασιθίου «Πεύκα και φρύγανα μαζί», εισηγητές η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Ιεράπετρας- Νεάπολης (Λασιθίου)

10:30-11:00 Ευγενία Στυλιανού, Γεωπόνος, Μέλος διοικούσας επιτροπής ΓΕΩΤΕΕ

11:00-11:30 Μέλπω Σκουλά, Δ/ντρια Πάρκου Διάσωσης Χλωρίδας & Πανίδας Χανίων.

11:30-11:45 Λυδάκης Δημήτριος, Καθηγητής ΤΕΙ Γεωπονίας Ηρακλείου

11:45-12:00 Διάλειμμα- Δεκατιανό

12:00-12:30 Ξηρουχάκης Σταύρος, Βιολόγος – Ορνιθολόγος Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

12:30-13:00 Ελένη Σιμεωνίδου, Ειδική Σύμβουλος Διαχείρισης Υδάτινων πόρων.

13:00-14:30 Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Η αξιοποίηση του βοτανικού πάρκου του Απηγανιά», συντονιστές από ΚΠΕ και ΓΕΩΤΕΕ. Τοποθετήσεις φορέων και παρευρισκομένων.

14:30-16:00 Περίπατος ξενάγησης στο βοτανικό πάρκο Απηγανιά – Κουτσουρά.

16:00 Αξιολόγηση δράσης- Λήξη – Γεύμα στους εισηγητές και επίσημους προσκεκλημένους

 

Παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε τις εισηγήσεις της ημερίδας

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.